Hogyan kell a Matcha teát elkészíteni?
A Matcha tea elkészítésére egy tradícionális és egy modern módszer is van.
A Matcha tea tradícionális elkészítése:
-
Mérj és Szitáld: Mérj ki egy teáskanálnyi matcha teát és szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
-
Forró Víz: Melegítsd fel a vizet 80°C-ra. Fontos, hogy ne forrald fel, mert ez befolyásolhatja a tea ízét.
-
Teapor És Víz Összekeverése: Helyezd a matcha teát egy tálba. Önts rá kevés vizet, majd használd a bambusz whisk-et körkörös mozdulatokkal, hogy csomómentes és habos állagú legyen.
-
Víz Hozzáadása: Öntsd hozzá a maradék vizet a tálba és keverd simára a teát a whisk segítségével.
-
Élvezd a Matcha Élményt: Ha a tea habos lett, élvezd a matcha tea intenzív zöld színét és különleges ízét. Kóstold meg és élvezd a frissítő élményt!
A Matcha tea modern elkészítése:
-
Mérj és Szitáld: Mérj ki egy teáskanálnyi matcha teát a bögrédbe.
-
Forró Víz: Melegítsd fel a vizet 80°C-ra.
- Keverd össze elektromos keverővel.
- Édesítsd mézzel, tejjel majd habosítsd fel ismét.
- Élvezd a Matcha ízét.
- Használj minőségi matcha teát a legjobb íz és jótékony hatások eléréséhez.
- Kísérletezz az adagokkal és vízhőmérséklettel a saját ízlésedhez igazítva.
- A bambusz ecset segíti a habosítást, de egyesek sima evőkanállal is elkeverik a teát.