Hozzávalók:
Az alaphoz:
10 db aszalt (magozott) datolya
8dkg nyers kesudió
8dkg mandula
5dkg gluténmentes apró szemű zabpehely
1ek cukrozatlan holland kakaópor
0,5tk gyömbér
0,5tk szerencsendió
1 csipet só
2ek kókuszolaj
1ek mandulatej
A töltelékhez:
1ek matcha por
4dl kókuszkrém
60g méz
2tk vanília kivonat
1 csipet só
1dl kókusztej
2tk zselatin
Elkészítés:
A fenti mennyiségekhez én 23cm-es piteformát használtam.
A datolyát áztassuk 20 percig forró vízben, majd ha megpuhult öntsük le róla a vizet és botmixer segítségével pürésítsük.
Az alaphoz a mandulát és a kesudiót tegyük aprítógépbe és miután apróra daráltuk adjuk hozzá az alaphoz szükséges hozzávalókat és keverjük addig, amíg formázható állagot kapunk.
Kézzel vagy pohár aljának segítségével nyomkodjuk piteformába úgy hogy a forma oldalán és alján is legyen tészta, ezután tegyük hűtőbe.
A töltelékhez keverjük össze a kókuszkrémet, matchát, mézet, vaníliát és sót.
A zselatint keverjük el a kókuszitalban és forraljuk fel. Ezután öntsük hozzá több részletben az előkészített matchás-kókuszos krémhez. Öntsük az egészet a pite alapra és egy kanál vagy spatula segítségével egyengessük el a felszínét.
Tegyük hűtőbe legalább 4 órára és hagyjuk megdermedni.
A találás előtt díszíthetjük ízlés szerint, nálam pisztácia került rá.