Gluténmentes kakaós matcha pite

Feb 17, 2024
glutenmentes-matcha-pite

Hozzávalók:

Az alaphoz:

10 db aszalt (magozott) datolya

8dkg nyers kesudió

8dkg mandula

5dkg gluténmentes apró szemű zabpehely

1ek cukrozatlan holland kakaópor

0,5tk gyömbér

0,5tk szerencsendió

1 csipet só

2ek kókuszolaj

1ek mandulatej

 

A töltelékhez:

1ek matcha por

4dl kókuszkrém

60g méz

2tk vanília kivonat

1 csipet só

1dl kókusztej

2tk zselatin

 

Elkészítés:

A fenti mennyiségekhez én 23cm-es piteformát használtam.

A datolyát áztassuk 20 percig forró vízben, majd ha megpuhult öntsük le róla a vizet és botmixer segítségével pürésítsük.

Az alaphoz a mandulát és a kesudiót tegyük aprítógépbe és miután apróra daráltuk adjuk hozzá az alaphoz szükséges hozzávalókat és keverjük addig, amíg formázható állagot kapunk.

Kézzel vagy pohár aljának segítségével nyomkodjuk piteformába úgy hogy a forma oldalán és alján is legyen tészta, ezután tegyük hűtőbe.

A töltelékhez keverjük össze a kókuszkrémet, matchát, mézet, vaníliát és sót.

A zselatint keverjük el a kókuszitalban és forraljuk fel. Ezután öntsük hozzá több részletben az előkészített matchás-kókuszos krémhez. Öntsük az egészet a pite alapra és egy kanál vagy spatula segítségével egyengessük el a felszínét.

Tegyük hűtőbe legalább 4 órára és hagyjuk megdermedni.

A találás előtt díszíthetjük ízlés szerint, nálam pisztácia került rá.

More articles