Matcha keksz

Feb 17, 2024
matcha-keksz-recept

Hozzávalók:

200g apróra őrölt gluténmentes zabpehely

2tk matcha tea

1kk sütőpor

1kk szódabikarbóna

1ek chiamag

1csipet só

100 g szobahőmérsékletű (szilárd állapotú) kókuszolaj

1kk vaníliakivonat

70g méz

1db tojás

 

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban az őrölt zabpelyhet, a matcha teát, a szódabikarbónát, a sütőport, a chiamagot, a sót.

Egy másik tálban keverjük össze a kókuszolajat, a vaníliakivonatot, a mézet és a tojást.

Öntsük össze a két tál tartalmát és keverjük össze. Miután összeállt a tésztánk csomagoljuk háztartási fóliába és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

Vegyük ki a hűtőből, gyúrjuk össze, ezzel segítve hogy megpuhuljon a tésztánk és nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra.

Vágjunk ki tetszés szerint kekszformákat(én pogácsa szaggatót használtam erre a célra).

Előmelegített sütőben 160-170 °C-on 10 percig süssük.

More articles