Hozzávalók:
200g apróra őrölt gluténmentes zabpehely
2tk matcha tea
1kk sütőpor
1kk szódabikarbóna
1ek chiamag
1csipet só
100 g szobahőmérsékletű (szilárd állapotú) kókuszolaj
1kk vaníliakivonat
70g méz
1db tojás
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban az őrölt zabpelyhet, a matcha teát, a szódabikarbónát, a sütőport, a chiamagot, a sót.
Egy másik tálban keverjük össze a kókuszolajat, a vaníliakivonatot, a mézet és a tojást.
Öntsük össze a két tál tartalmát és keverjük össze. Miután összeállt a tésztánk csomagoljuk háztartási fóliába és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
Vegyük ki a hűtőből, gyúrjuk össze, ezzel segítve hogy megpuhuljon a tésztánk és nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra.
Vágjunk ki tetszés szerint kekszformákat(én pogácsa szaggatót használtam erre a célra).
Előmelegített sütőben 160-170 °C-on 10 percig süssük.